BodyBackground
Menu

Archived News

Current Articles | Archives | Search

//Press Release

INTERIM VOORZITTER COLLEGE VAN BESTUUR DESIGN ACADEMY EINDHOVEN

EINDHOVEN – Ton Wagemakers aanvaardt per 1 januari 2013 de functie van interim voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van Design Academy Eindhoven. Hij vervangt hiermee de huidige voorzitter Anne Mieke Eggenkamp. Zij treedt terug, maar blijft lid van het College.

Met de interim voorzittersrol van Wagemakers heeft Design Academy Eindhoven (DAE) een tijdelijke oplossing gevonden voor het wegvallen van de huidige voorzitter per 1 januari. Het terugtreden van Eggenkamp was reeds aangekondigd in september 2012. Zij blijft gedurende 2013 lid van het college en zal zich richten op de portefeuille internationalisering. “De toekomst van creatieve talenten staat voor mij nog steeds voorop”, meldt Eggenkamp. “Onderzoek, ondernemerschap en ontwikkelingssamenwerking zijn hierbij de sleutelwoorden. De internationale leeromgeving van de academie plaatst studenten middenin een internationaal netwerk van professionals, docenten en alumni. Hierin ligt een kans voor een betere aansluiting met de nationale en internationale arbeidsmarkt en strategische partners in onderwijs en bedrijfsleven.”

Ton Wagemakers was voorheen lid van de Raad van Toezicht (RvT) van DAE tot hij in juli van dit jaar ad interim toetrad tot het CvB voor de portefeuille onderwijs. Deze portefeuille zal hij vervullen naast zijn voorzitterschap van het college. Wagemakers: “ik ben op het verzoek van de Raad van Toezicht ingegaan om deze bijdrage te leveren in de overgang naar een nieuw CvB. Met collegelid Igor van Hooff is in de afgelopen tijd een goede dialoog en samenwerking ontstaan, die vertrouwen geeft om gezamenlijk deze eervolle opdracht tot een goed einde te brengen.”

Momenteel is de RvT van DAE, geadviseerd door alle geledingen in de academie, een procedure gestart teneinde een nieuw CvB te vormen. Met de invulling van de domeinen design, onderwijs en operatie zal het CvB medio 2013 structureel vorm krijgen. Het domein operationele zaken blijft toebehoren aan Igor van Hooff.

Published: 20-Dec-2012 08:49