BodyBackground
Menu

Archived News

Current Articles | Archives | Search
Winners Morf  Essay contest 2011-05-31

The winners of  the Morf contest 2011 are announced! Kees de Haan student Design Academy Eindhoven ended 1st in the competition! The Judge Jeroen van Erp criticized his work best. The Haan knows Art History. His essay scores high ass well on content as textual. ‘’ Een heidense vruchtbaarheidsgodin is a courageous essay’, therefore the judge report.

Dutch Text:

Winnaars Morf Essayprijsvraag 2011

De winnaars van de Morf Essayprijsvraag 2011 zijn bekend. Kees de Haan, student aan de Design Academy Eindhoven won de eerste prijs. De eenkoppige jury Jeroen van Erp beoordeelde zijn werk als beste: 'De Haan legt een verband tussen onze voortplantingsdrang en de drang om zich in vormgeving te willen blijven ontwikkelen en vernieuwen. Daarnaast is zijn boodschap over de vormgevingsgeschiedenis duidelijk: leer van de intenties en niet van de vorm an sich. De Haan weet waar hij over praat als het over kunstgeschiedenis gaat. Hij weet weg te blijven van clichés en zoekt duidelijk de confrontatie. Dit essay scoort op alle fronten: zowel inhoudelijk (vakinhoudelijk als standpuntbepaling) en tekstueel (opbouw, coherentie en taalgebruik). Een heidense vruchtbaarheidsgodin is een moedig essay,' aldus het juryrapport.
Inzender Suzanne Rietdijk, student kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, krijgt de tweede en Astrid Feringa, student aan ArtEZ Arnhem, de derde prijs. De winnaars ontvangen een geldbedrag en staan vanaf mei als download op de site. Het essay van Kees de Haan alsmede het volledige juryrapport staan in Morf 14.

See the whole article here (Dutch text only)

Published: 31-May-2011 16:48
  • Kees de Haan Winner Morf Essay contest

    logo_grootS

  • Kees de Haan Winner Morf Essay contest

    logo_groot